Over Daan van Loenhout

Daan van Loenhout is een veelzijdige schilder. Na zijn opleiding bij de kunstacademie in Arnhem heeft hij voornamelijk “trompe l’oeils” (wandschilderingen) en schilderijen in opdracht gemaakt voor bedrijven en particulieren. Na een aantal jaren o.a. in de reclamewereld actief te zijn geweest heeft Daan van Loenhout zich sinds 2004 als kunstenaar  gevestigd op de mooie en bijzondere  plek: stolpboerderij “De Goede Verwachting” bij Oosterend (Texel) met zijn eigen Galerie. Waar hij als kunstenaar zijn de inspiratie volop op kan doen.

In de zomer geeft hij schilder- en tekencursussen binnen, maar vooral ook buiten in bijvoorbeeld de Slufter of op het strand of op de boerderij voor jong en oud. In het naseizoen kunt u ook een midweekcursus volgen al dan niet met logies.

In het na- en winterseizoen werkt Daan o.a. aan zijn eigen collectie schilderijen.
Een voorbeeld hiervan is de “Wereldklok”. Een schilderij met een heel eigen verhaal.

Gedurende het hele jaar schildert hij in opdracht voor particulieren en bedrijven door het hele land. Zijn veelzijdigheid komt niet alleen tot uiting doordat hij schilderijen maakt met olieverf en aquarel, pen- en houtskooltekeningen, maar ook uit de diversiteit van onderwerpen. U kunt hiervan op in decatalogus en in zijn eigen galerie de “Goede Verwachting” een kleine greep uit zijn werk zien. Regelmatig zal zijn collectie veranderen.

Nieuw is zijn exclusieve lijn “Kunst in de badkamer
Naast wandschilderingen voor de badkamer en sauna zijn er nu ook schilderijen speciaal gemaakt voor vochtige ruimtes.

Heel talentvol is hij ook met het maken van schilderijen van dieren. Zoals zijn prachtige houtskoolschilderijen van koe en paard. De echte kenners weten dit al lang! Menig prijskoe is al door hem vast gelegd op olieverf. Hij maakt deze het liefst direct zittend naast de koe of het paard.

 

Het atelier is geopend op dinsdag woensdag donderdag en zondag van 11-17 uur